El nou “consumidor” d’habitatges

El nou “consumidor” d’habitatges

 

Tot i tractar-se d’un sector força conservador en relació als canvis, el cert és que la construcció també va renovant-se a cavall de les noves tecnologies i necessitats, i també, per descomptat, dels nous perfils i hàbits dels ciutadans com a consumidors d’habitatges. Sí, es tracta bàsicament de trobar una casa on viure a gust, com sempre, però avui dia el consumidor s’ha tornat molt selectiu.

Ens trobem que de mica en mica el client reclama més i més protagonisme en la compra del seu habitatge, sent especialment curós en la tria de les seves característiques. Per a molts nous compradors, ja no serveix qualsevol habitatge, i si volen aventurar-se a fer una gran inversió, el que demanen és el màxim de garanties, de qualitat, i que l’habitatge s’aproximi tant com pugui a aquell que sempre han somiat.

Cadascú té les seves preferències i la seva personalitat, i l’habitatge és una peça clau en el puzzle de la seva vida. Alguns prefereixen plantes baixes, altres àtics. Per alguns és importantíssim una terrassa on poder sopar a les nits de calor. Hi ha qui vol grans estàncies sense parets claustrofòbiques, i sobre tot, que l’habitatge sigui eficient energèticament.  Escales de fusta o de ferro? Finestres grans o petites? Sostres alts o baixos? En fi, cadascú té les seves preferències, que evidentment, busquen conciliar-se amb les expectatives de despeses que es vulguin fer.

El client cada cop reclama més i més protagonisme en la compra del seu habitatge Click To Tweet

En tot cas, davant d’aquest increment d’exigència del comprador, les empreses tenen l’oportunitat de respondre amb més o menys destresa, obrint els seus projectes a la participació i tria del consumidor dels diferents elements de l’habitatge. La digitalització dels projectes juga el paper de fer possible que els consumidors puguin col·laborar de forma activa, mitjançant la interacció, amb cicles de proposta-acord per els diferents elements de la llar, i també, la comprovació de que el projecte creix seguint els criteris desitjats.

Ens trobem, per tant, davant d’un canvi de postura, amb la que que el mercat d’habitatges deixa de ser dirigit per l’oferta, sinó que és la pròpia demanda qui exigeix habitatges a mida. Cal per tant, incentivar mitjans per lligar les preferències de la demana amb les possibilitats de l’oferta. En aquest sentit, incorporar elements com els “front office”, resulten favorables a la consecució d’un diàleg sovint imprescindible per vendre els habitatges, sobre tot quan parlem d’habitatges de luxe. D’una manera o una altra, del que es tracta és de permetre al consumidor de modelar el seu habitatge en la mesura que es pugui oferir, garantint-li les característiques i qualitat que busca específicament per el seu futur habitatge. Les empreses que comprenguin aquesta nova demanada i li donin resposta, tindran molt a guanyar.

Compartir